"Детството в приемна грижа" в снимки

"Детството в приемна грижа" в снимки Фотоизложба "Детството в приемна грижа" беше открита днес в МОЛ- Видин, предаде БНР. Снимките, предоставени от Националната асоциация за приемна грижа, показват приемни родители с децата, за които се грижат. Автор на фотографиите е Радич Банев. 
"Тези фотоси са направени миналата година по време на безплатен лагер, организиран от мобилен оператор за наши семейства. Тази изложба обиколи доста големи градове в България и дълго време я чакахме да стигне при нас. Тук са само 9 от фотосите. В намален състав са, по простата причина, че на някои от тях се виждаха лицата на деца и просто не смятаме, че е редно да бъдат показвани", разказа за инициативата координаторът на асоциацията за Видин Цветелина Милославова. 
Един от моделите на фотосесията е Цветана Станкова:
"Хубаво е да има такива неща. Според мен трябва да има популярност, трябва да се популяризира приемната грижа. Има нужда от това. Има нужда от по- добри приемни родители, според мен. Хора, които да се борят, хора, които да са по- амбициозни. Да обичат децата. Не обичаш ли децата, няма да работиш тази работа."
Изложбата ще остане в търговския център на Видин до 27 октомври, след което ще бъде преместена пред залата на общинския съвет, за да бъде фон на първата по рода си регионална среща на приемни родители.
20.10.2016, 16:10 часа
510 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha