Банчев обвини фактори на ГЕРБ във Враца в неправомерна агитация

Банчев обвини фактори на ГЕРБ във Враца в неправомерна агитация Областният председател на ДПС във Враца Борислав Банчев е пуснал жалба в Oбщинската избирателна комисия за неправомерна агитация от страна на областния управител Малина Николова, кметът Калин Каменов, зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева и техническите сътрудници на общинска администрация - Враца. Според Банчев агитацията е извършвана в рамките на работното им време.
Жалбата касае посещението на кандидат-президентът Цецка Цачева на 12 октомври в област Враца и по-специално – община Бяла Слатина, както и в селата Лютаджик, Косталево, Паволче и фирми в град Враца. Визитата била в рамките на предизборната й кампания, а целта на срещите – агитация за предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г. От информацията в медиите, на интернет страницата на ГЕРБ – Враца и на ПП ГЕРБ, ясно се виждало присъствието на областния управител Николова, кметът Калин Каменов, както и на неговите зам.-кметове, придружавани от техническите им сътрудници. Същите били присъствали на предизборните събрания в селата Лютаджик, Косталево, Паволче и във Враца, в рамките на работното си време, посочва Банчев.
След разглеждане на жалбата от РИК Враца решили, че кметът, заместниците му и областният управител наистина са присъствали на срещите, но нарушение би било, ако „посочените в жалбата лица са извършили тази агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала, каквото оплакване в жалбата не е направено“.
От комисията допълват, че за оплакването за работното време не могат да вземат отношение, защото не им е в правомощията, а и от материалите не можело да се установи времето на провеждане на въпросните предизборни срещи. От комисията оставиха жалбата на Борислав Банчев без разглеждане.
21.10.2016, 08:25 часа
2106 6
Коментари

Потрес

28.05.2017, 18:30 часа
До коментиращите катили и тези от сайтчето, става въпрос за Районно избирателна комисия(РИК), а не за Общинска избирателна комисия(ОИК) двете са коренно различни. Вуйчо Ванчо очевидно е пълен "абич", както се казва по нашенски, но коментира даже кой надежден кой не. :D

До заблудените червени фенове!

28.05.2017, 18:30 часа
Честит ви Доган на балотажа! БСП и ДПС отново нежно се прегърнаха, а после страстно целунаха! И както е тръгнало скоро ще полетят в .... небитието! Ах, как им липсват обръчите от фирми! Въпреки че върхушката им държи отнетите народни пари и всички са "социални" милионери!

mihail petkov

28.05.2017, 18:30 часа
bantsev,nima pa pokaje tse e deen,magla v otsite na horata

Да герберските фенове

28.05.2017, 18:30 часа
Честит Ви Местан! Представителя на "демократа" Ердоган, подкрепя представителя на "демократа" Борисов! Следващата стъпка е всички инакомислещи в кауша!

Вуйчо Ваньо

28.05.2017, 18:30 часа
Пропуснато е да се отбележи, че на тези срещи е бил Цветанов, мишоците, които сте изброили той ги е поставилна служба и от всеки иска определелена услуга /брой гласове/, те са готови да го следват и в работно и в извън работно време,в пек и студ, дреме им за права и задължения, важно е ръководството да е доволно! А на Общинската избирателна комисия в самото начало трябва да покаже,че е "надежна"! Жътва е сега, времето на Цветанов!

:)

28.05.2017, 18:30 часа
айде серж ще компенсира с лепене на плакати на Орешарко :)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha