Министър Петкова откри обновената сграда на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца

Министър Петкова откри обновената сграда на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца На официална церемония днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри обновената училищна сграда на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“. Лентата прерязаха енергииният министър, кметът на Община Враца Калин Каменов и директорът на гимназията Татяна Василева. Гости на събитието бяха областният управител Малина Николова, зам.-областният управител Мирослав Комитски, зам.- кметът на Община Враца с ресор образование Петя Долапчиева и представители на общинската администрация.
Дейностите по саниране на сградата и оптимизирането на отоплителната инсталация са изпълнени по проект „Повишаване на енергийната ефективност на общинската образователна инфраструктура на територията на гр. Враца“, съвместно с Асоциация „Норск Енерджи“ от Осло – Норвегия.
Министър Теменужка Петкова и градоначалника Каменов поздравиха присъстващите и споделиха своето удовлетворение от реализацията на проекта.
 „Сградата е напълно санирана и е извършена цялостна подмяна на отоплителната инсталация, което значително ще намали разходите за енергия и ще подобри условията за провеждане на образователно-възпитателния процес“, каза директорът на училището Татяна Василева. В знак на признателност директорът на гимназията връчи почетен плакет на министър Петкова.
Приветствие и благодарност към официалните лица поднесе и председателя на Ученическия съвет Ерик Търнавски. Празничната програма по случай събитието продължи с музикални изпълнения на ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца. 
21.10.2016, 11:44 часа
1794 2
Коментари

врачанка

28.05.2017, 18:30 часа
vraca, който прави нещо ,после реже. То на някои няма угодия!

vraca

28.05.2017, 18:30 часа
Режем яко лентички, май само това можем.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha