Най-ефикасните видове чай за отслабване

Най-ефикасните видове чай за отслабване Не е задължително отслабването да става с изтощителни диети и гладуване. Можете да помогнете на излишните си мазнини да се стопят с помощта на някои изключително ефикасни в отслабването видове чай. 
Кои са те?

Черен чай
Черният чай има много полезни свойства. Той помага и в топенето на мазнините. Според изследванията, черният чай регулира нивата на кръвната захар и инсулина като по този начин не само намалява риска от диабет, но и нормализира метаболизма.

Чай от джинджифил
Джинджифилът има свойството да потиска глада и да намалява възпалението в тъканите. Освен че понижава високото кръвно налягане, той има свойството да ускорява метаболизма и да топи най-вече коремните мазнини.

Чай от копър
Отварата от пресен копър е идеална за отслабване. Той повишава нивата на мелатонин в тялото. Този хормон действа успокояващо и релаксиращо за организма като по този начин балансира механизмите на изгаряне на мазнини и биохимичните процеси в тялото.

Чай от лайка
Чаят от лайка е много полезен при грип и настинка. Той има ефект и в отслабването. В добавка към тези негови свойства чаят от лайка е чудесен начин да се справите с безсънието и затрудненията в заспиването.

Матча чай
Матча е органичен японски чай, който има изключително полезни свойства, едно от които е това, че помага за отслабването. Той представлява фино смлени листа на специален сорт зелен чай. Вкусът му е много приятен, а ефектът върху мазнините – невероятен!
Според изследванията, чаят матча ускорява неколкократно метаболизма в сравнение с обикновения зелен чай.

Ментов чай
Добрият стар ментов чай помага при инфекции на горните дихателни пътища, грипни състояния, бронхити, болки в стомаха, киселини. Но той помага още и в изгарянето на мазнини.
Ментовият чай има приятна миризма и помага да заспите по-лесно. Допринася и за подобряване на толерантността на клетките към инсулина, което потиска симптомите на метаболитен синдром.

Оолонг чай
Оолонг чаят бива наричан още червен чай или улунг чай. Той ускорява метаболизма и увеличава многократно шансовете за по-бързо и качествено отслабване. Приготвя се от листа на черен чай, които са частично окислени, откъдето идва и червеният му цвят. За да усетите ефекта на оолонг чая, пийте го минимум 6 седмици всяка вечер.
Това ще ви помогне да свалите високите нива на холестерола и да се погрижите за сърдечносъдовата си система.

Йерба мате чай
Йерба мате чаят се прави от клонките и листата на растението йерба. Вирее в Южна Америка и е изключително богат на полезни вещества и антиоксиданти. Много е ефикасен за топене на мазнините. Допринася за регулирането на кръвната захар, а заедно с нея и наднорменото тегло.

Бял чай
Белият чай е невероятно ефикасен, когато става дума за топене на излишни мазнини. Редовната му консумация допринася за разграждането на мастните клетки и най-важното – възпрепятства образуването на нови такива.
 
21.10.2016, 12:52 часа
982 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha