Затвориха Дунав мост за изпитания заради ремонта

Затвориха Дунав мост за изпитания заради ремонта Дунав мост при Русе и Гюргево бе затворен днес за изпитания заради ремонта, извършен от румънската страна. Трафикът бе преустановен напълно в 8 часа сутринта, а екипи на Гранична и Пътна полиция регулираха движението още от кръговото кръстовище преди моста.
На практика не бяха допускани никакви автомобили до граничния пункт, с изключение на десетина камиона, които са били на опашката преди затварянето. Останалите ТИР-ове се редяха в колона по бул. „Тутракан” в посока град Мартен, но тъй като повечето шофьори предварително имаха информация за затварянето на моста, нямаше извънредни ситуации. Ако се получи натрупване на камиони, има готовност трафикът им да бъде пренасочен към Бяла, където да бъдат спирани за изчакване.
Изненадани от затварянето на моста бяха най-вече водачите на леки автомобили, и то чужденци, които пътуват през Румъния за Западна Европа и летището в Букурещ. От Пътна полиция им препоръчаха да минат през Силистра. Самите изпитания на моста ще продължат още два дни, събота и неделя, от 7.30 до 12.30 часа. По ремонтирането съоръжение периодично преминават по четири камиона, натоварени с различно количество пясък, за да се провери издръжливостта на положения асфалт и подменените плочи, а със специални датчици се отчитат вибрациите.
21.10.2016, 12:58 часа
344 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha