Идва мрачен уикенд, но от понеделник живакът скача

Идва мрачен уикенд, но от понеделник живакът скача В по-голямата част от страната ще е предимно облачно и на места ще има слаби превалявания. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в местата с по-трайна мъгла – по-ниски, в София – около 13 градуса.
Над планините облачността ще е променлива. На отделни места ще превали слаб дъжд, а в много райони ще има мъгла. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.
През нощта над западните и планинските райони все още ще превалява, но валежите ще отслабват, а до сутринта и ще спират. През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания  и намаления на облачността ще има утре около обяд, но по късно през деня облачността отново ще се увеличи. Следобед ще е почти без валежи.
Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса. Максималните ще са между 12 и 17 градуса, малко по-високи в Южна България. В неделя облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб.
В началото на следващата седмица в планинските райони ще бъде предимно слънчево, а в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла и на отделни места е възможно да преръми. Минималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, а максималните между 14 и 19 градуса. В сряда облачността ще се увеличи и на места в Западна и Северна България ще превали дъжд. Дневните температури ще се понижат.
21.10.2016, 13:13 часа
978 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha