Хайтов поиска социални пакети за разследващите полицаи

Хайтов поиска социални пакети за разследващите полицаи Явор Хайтов поиска от вътрешния министър Румяна Бъчварова социални пакети за разследващите полицаи - това се случи днес /21 октомври/ по време на парламентарния контрол след въпрос към вицепремиера и министър на МВР. Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от "Народен съюз" поиска да разбере какво е нивото на подготовка  на разследващите полицаи и каква е тяхната натовареността. Хайтов припомни, че почти от 10 години съдебната система в България е подложена на мониторинг от ЕС, а под наблюдение е и МВР, "тъй като над 95% от наказателните дела в тяхната досъдебната фаза се разследват от служителите на МВР – разследващи полицаи", аргументира се Хайтов.
Министър Бъчварова увери, че партньорите ни в ЕС са дали положителна оценка на борбата срещу престъпността нас, но призна, че текучеството на разследващи полицаи е голямо.
В реплика от парламентарната трибуна Хайтов призова ръководството на МВР да разгледа количеството работа на разследващ полицай, тъй като от годишните отчети, става ясно, че на един полицай се падат по 100 разследвания, което е много. Врачанският депутат от "Народен съюз" призова Бъчварова да помисли за социални пакети, с които да бъдат мотивирани полицаите да работят качествено и без корупция, както и да не напускат системата.
21.10.2016, 18:10 часа
1234 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha