СЗО бие тревога! Полиомиелитните ваксини са опасно малко

СЗО бие тревога! Полиомиелитните ваксини са опасно малко Стратегическия борд на експертите на Световната здравна организация, който се събира два пъти годишно съобщи, че двете компании, които произвеждат ваксини срещу полиомиелит не успяват да произведат достатъчно и затова някои държави по света трябва да са готови да дават по-малки дози, за да може да останат запаси, предаде Reuters.
„Има само два производителя на ваксините и имат проблеми с производството ѝ“, заяви представителя на борда Джон Абрамсон. „Надявам се проблемът да бъде решен до 2018 г. Но не мога да обещая това. Това не е нещо, което можем да контролираме“.
Двете компании са френската „Санофи Пастьор“ и индийската „Серум институт“. Прес-секретар на „Санофи Пастьор“ заяви, че компанията се опитва да посрещне задълженията си по плана за 2016-2017 г. и трябва да достави достатъчно дози за 2018 г. 
Прес-секретарят на СЗО Соня Бари заяви, че производството е спаднало с около 40% под необходимото, което оставя около 40 държави без достатъчни запаси. 
22.10.2016, 09:18 часа
399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha