Митичен бизнесмен го закъса, продават хотела му

Митичен бизнесмен го закъса, продават хотела му Хотелът на митичния ливански бизнесмен Газуан Шараф „Екопалас“, който се намира на метри от най-красивия плаж в България – Северния плаж на Приморско, е обявен за публична продан заради банкови дългове, пише Флагман.бг.Дружества на Газуан Шараф дължат на „Пиреос банк“ 9,5 млн.евро, заради което съдия-изпълнител започва разпродажба на имуществото му. Първи в списъка е хотелът в Приморско. Цената му е 1,06 млн.лв., а сделката изглежда повече от изгодна за бъдещия собственик на хотелската база, коментирали брокери пред изданието.
Дали обаче ще се стигне до продажба – ще стане ясно на 29 ноември, когато ще се проведе публичната продан. На първия търг не е имало желаещи, заради което сега цената е намалена с 20 %.
Газуан Шараф е изключително любопитна фигура. Той е притежател и на хотелския комплекс „Смокините“ край Созопол, който придоби само от военните само за 10 млн.лв.
Всъщност, сделките с военното министерство направиха Газуан Шараф богат човек.  Разследване на вестник „Капитал“ преди няколко години освети големия му удар – бивш терен на военните на бул. „Ситняково” в София, който Шараф закупи за 39,6 милиона евро. По-късно имотът бе продаден на мол „Сердика център“ за 72 млн.лв. Т.е. - чистата му печалба е 32,8 млн.лева.
По същото време друго дружество на Газуан Шараф купува и терена на бившите царски конюшни на бул. „Васил Левски” в центъра на София. Продавач е областният управител на столицата Росен Владимиров, впоследствие зам.-председател на ДПС.
През 2006 г. името на Газуан Шараф нашумя и с конфликтна сделка в село Искрец, при която кметът на Своге Емил Иванов продава непотърсени земеделски земи. Според местните хора, за да си построи къща в района, ливанецът е разрушил детска градина и старо гробище.
22.10.2016, 14:38 часа
1930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha