Турските митничари спипаха българин, превозвощ оръжия за цял взвод

Турските митничари спипаха българин, превозвощ оръжия за цял взвод Автомати и пистолети са открити в тайници на български автомобил на граничния пункт „Дерекьой“. Работи се по версията „доставка за покушения“. Автомобилът с регистрационен номер СВ 29 34 ВМ, който преминал през „Малко Търново“ и влязъл в турския пункт, бил насочен от граничните служители към зоната за щателна проверка, защото се усъмнили, че превозва контрабандна стока, съобщава 24Родопи.ком.
 Следово куче открило в тайници във вратите 3 автомата „Калашников“, 9 пистолета – три „Glock“, пет „CZ“ и един „Uzi“, 24 пълнителя и 1433 патрона. По-късно с рентген били открити още 1000 патрона.
Задържаният с цял боен арсенал на граничния пункт „Дерекьой“ българин Х. Г. е бил прегледан в държавната болница в Къркларели и предаден на разследващите, съобщават одрински журналисти. Според медиците здравословното състояние на водача на джип „БМВ“ позволява да бъде разпитан и да бъде изправен пред дежурен съдия, който ще се произнесе за мярката му за неотклонение.
22.10.2016, 16:24 часа
491 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha