"Ботев" победи "Лудогорец 2" с 2:0 насред Разград

"Ботев" победи "Лудогорец 2" с 2:0 насред Разград "Ботев"/Враца/ спечели дългоочаквана победа. В мач от 10 кръг на Втора лига врачани надиграха с 2:0 втория тим на "Лудогорец". Голове в началото на двете полувремена вкараха Павел Петков и Тодор Чаворски. Така след 5 поредни равенства "Ботев" най-после записа победа. Направиха го на негостоприемния стадион в Разград срещу "Лудогорец 2".
Ботевци влезнаха по-добре в мача, отбелязвайки ранен гол. Още 7-та минута Павел Петков /в зелено/ получи топката на границата на пеналта и с точен шут реализира за 0:1. Асистенцията за попадението на Петков направи Калоян Цветков. Двата отбора играха открито и спортсменски. На два пъти Яначков се намеси успешно, предотвъртявайки опасни слизания към неговата врата.  
Второто положение бе по динамично. Домакините атакуваха повече. Централният им защитник Петър Альошев, който е бивш футболист на "Ботев" заигра като нападател. Пепи дори вкара гол, но той бе отменен поради засада. Включването на Альошев в атака обаче оголи отбраната на "Лудогорец 2" и гостите се възползваха. Врачани нанесоха своя удар десет минути след почивката. Резервата Тодор Чаворски се включи в пеналта и от точката на дузпата засече с крак за 0:2. До края и двата съперника имаха по едно положение и по една претенция за дузпа, но до промяна не се стигна. Яначков се намеси сигурно още веднъж и ботевци ликуваха в края с първа победа от 2 месеца. "Ботев" бе по-опитния състав и заслужено спечели.
В отбора на "Лудогорец 2" играха предимно юноши. Тримата по-опитни футболисти, които излязоха срещу "Ботев" бяха защитниците П.Альошев и Григоров-Дължината, както и нападателя Славчо Шоколаров, който получи жълт картон. За гостите в жълто бяха декорирани двамата голмайстори Петков и Чаворски. 
Стартов състав на "Ботев"/Вр/: Яначков, Сандов, Гочев, Димов, Пенев, К.Цветков, Шампалян, Михайлов, Цветанов, В.Иванов, П.Петков. 
23.10.2016, 19:30 часа
1243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha