Почит към вълшебника Радичков отдават в Северозапада

Почит към вълшебника Радичков отдават в Северозапада Днес земляците, приятелите и читателите на големия български писател Йордан Радичков ще отбележат 87 годишнината от рождението му и ще поднесат венци и цветя пред паметника му в Монтана.
В градинката до Драматичния театър, където се издига бюстът на вълшебника на словото, изваян от приятеля му Георги Чапкънов – Чапа, ще завършат седмичните четения „Магията на Северозапада и споменът за Радичков”, които бяха организирани от библиотека „Гео Милев.
От 17 до 21 октомври писатели, учители, краеведи и библиотекари представиха пред ученици от различни възрасти спомени, творби, изследвания и анализи, свързани с творчеството на сладкодумния разказвач. В къщата-музей „Иван Вазов” в Берковица пък ще бъде открита фотоизложба „Радичковият Северозапад”. Читателите на големия разказвач в града под връх Ком ще се поклонят пред „Дървото на Радичков”, окичено със свраки, тенци и други магически същества от творчеството му. По традиция край вековния дъб, останал в разрушеното родно село на Радичков Калиманица,
художници, писатели, журналисти и местни жители ще почетат паметта на писателя, увековечил духа на Северозапада, с огън, чаша вино и добра дума.
24.10.2016, 10:01 часа
996 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha