Отбелязаха годишнина от рождението на Радичков в Монтана

Отбелязаха годишнина от рождението на Радичков в Монтана "На най-високия литературен връх би трябвало да стои молива на Радичков.” Тези думи на приятелите на Йордан Радичков припомни кметът на Монтана Златка Живков пред паметника на твореца. Днес той трябваше да навърши  87 години. По повод отбелязването на рождението му, кметът Живков, който го познаваше лично, разказа един от спомените си за него.  
В близост до регионалната библиотека в Монтана, където е паметника на писателя, направен от Георги Чапкънов - Чапа,  се събраха десетки хора - представители на различни институции, учители и ученици, за да почетат бележития си земляк.
„Такива личности са необходими на всяка една страна, заяви Живков. Благодаря Ви, че сте тук и се надявам препрочитайки творчеството му да откривате онова нещо, което ни прави повече родолюбци, което ни прави повече българи”, каза още кметът на Монтана.
Стотици ученици  се включиха в четенията „Магията на Северозапада и споменът за Радичков”. Те бяха организирани от библиотеката в Монтана в седмицата преди рождението на писателя.
Празниците по повод отбелязването му ще завършат на 28 октомври с концерт на обединения детски комплекс „Ние, врабчетата” в  Младежки дом - Монтана
 
24.10.2016, 13:06 часа
725 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha