Затварят магистрала „Хемус“ при сняг

Затварят магистрала „Хемус“ при сняг Ремонтите на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ ще доведат до забавяне на движението, а при зимни условия, автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло затваряна за почистване. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във връзка с АМ „Хемус“.
Тази зима голямо предизвикателство както за нас, АПИ и фирмите, които работят – ще бъде и за пътуващите по магистралата.
„Ще има допълнително въведени механизми от Пътната агенция съвместно с органите на МВР за отбиване пътните средства“, каза тя и уточни, че тежкотоварните автомобили ще бъдат отбивани за постоянно, а леките коли ще бъдат насочвани към обходи.
Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров допълни, че тази година пътуването в участъците, където се извършват ремонтите на тунелите ще бъде двупосочно в едното платно и допълнително ще затрудни движението и трафика в тях.
„При необходимост товарният трафик ще бъде спиран на няколко места“, каза той. Инж. Лазаров коментира, че в посока София всички идващи от Видин, Монтана и Враца ще бъдат спирани при така наречения пик при Ботевград, а тези които идват от Плевен в посока Варна ще бъдат спирани в равната част на АМ „Хемус“.
„В обратната посока от София към Ботевград товарните автомобили ще бъдат спирани при една от бензиностанциите преди виадукт „Елешница“ , докато приключи обработката на пътното платно, или ако има голям наплив от леки автомобили“, каза инж. Лазаров.
Той уточни, че при необходимост ще бъде допускано преминаване по старото трасе. „Ще бъдат използвани участъците през Искърското дефиле, които са естествена алтернатива на този път“, коментира той и изброи още пътя в посока Плевен и прохода „Петрохан“, през който ще бъдат насочвани само леките автомобили.
24.10.2016, 14:11 часа
1319 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha