Онкоболна врачанка съди община Враца, документите й изчезнаха

Онкоболна врачанка съди община Враца, документите й изчезнаха Онкоболна врачанка е завела дело срещу община Враца и фирма от водния цикъл, научи BulNews.bg. Документите й обаче мистериозно изчезнали от съда.
В края на миналата година Емилия Маринска си счупила ръката, като паднала в изкоп по водния цикъл до блок 123 в ж.к. „Дъбника“. Следват месеци ходене по мъките, което кара жената да заведе дело и да си търси правата. Тя се свърза с наш репортер, пред който разказа покъртителната си история.
„На 11 октомври миналата година пропаднах в засипан с чакъл изкоп зад блока, в който живея, и си счупих ръката. Същия ден трябваше да ходя до София за оперативна намеса на щитовидната жлеза. Операцията се отложи, но ми гипсираха ръката, защото се оказа, че счупването е сериозно. 35 дни бях в гипс и през цялото време трябваше да понасям редица несгоди. През цялото време, докато бях гипсирана, се налагаше да ме обгрижват съседи, приятели и роднини, което още повече ме притесняваше и влошаваше състоянието ми, защото няколко месеца преди това ми бяха открили доброкачествено образувание на дебелото черво. На 6 декември 2015 година прокървях. Направиха ми изследвания и се установи, че е доброкачественото доскоро образувание вече е злокачествено“, разказа Емилия.
Врачанката е категорична, че именно от стресът и претърпените неудобства след падането и травмата е причината за влошаването на състоянието й. Именно заради това тя е решена, че ще се бори до край и ще отстоява интересите и правата си.
Маринска е завела дело срещу „Понстройинженеринг“ АД и община Враца. Според нея от фирмата изпълнител не са си свършили работата на терена както трябва, а общината не е направила качествен контрол.
В отговора от общината кметът заявил, че няма сключен договор с въпросната фирма. Врачанката обаче взела данните на фирмата от местната управа.
„Мен тези договори не ме касаят. Аз си счупих ръката! Аз преживях кошмар за 4 месеца. Ще си търся правата и искам обезщетение“, категорична е потърпевшата.  
Това обаче не са единствените премеждия в съдебната сага на Маринска срещу общината. По думите й първоначално представеният в съда документ за травмите й от "Пирогов" изчезнал мистериозно. Жената незнае дали вината за липсващият документ е в съда или в адвокатите.
„Сега отново трябва да търся бележка от „Пирогов“, че там са ми гипсирали ръката, както и бележка от врачанската болница, че две седмици след това съм била там на контролен преглед“, допълва врачанката.
След строително-ремонтните дейности на мястото е оставен погром, а в градинките в междублоковото пространство са изхвърлени остатъците от асфалт и зеленината е опустошена. Малко след инцидента с Емилия, до същия блок паднал и възрастен мъж си счупил тазобедрената става заради изкъртен бордюр. На мъжът обаче не му се занимавало да води дела, защото нямал вяра, че ще има възмездие.
Кой точно е отговорен за перипетиите на двамата врачани остава неясно. Адвокатът на Маринска обмисля да преразпредели иска само към общината, която след това да си издирва и съди виновната фирма.  
25.10.2016, 08:50 часа
6381 6
Коментари

Име

28.05.2017, 18:30 часа
СПОКОЙНО, СЪГРАЖДАНИ! Съвсем скоро ще имаме осъден КМЕТ! и това е дебелогушото изчадие от Криводол. Очаквайте и разпродажба на вили в Алпите и луксозни лимузини.

Анонимен

28.05.2017, 18:30 часа
Ако се намеква за предишния кмет, той щеше да е направил доста неща до момента. Човекът работеше, а не си губеше времето с празни приказки и плюене на предишните кметове.

:)

28.05.2017, 18:30 часа
„На 11 октомври миналата година пропаднах в засипан с чакъл изкоп зад блока, в който живея, и си счупих ръката."-Ta за кой кмет пишете :)

da

28.05.2017, 18:30 часа
видимите резултати. видяхме какъв тиквеник ни сложи боко тиквата за кмет, по голямо недоразумение не е ръководил този град, а гласувайте за партийната другарка . съдете ги до край госпожо въпреки корупцията на всички нива съизмерима с тази в мутренските времена/и те се връщат/ , ще ги осъдите , а ние да не дремем а да изринем боклука към софия или благоевград преди да е станало късно

ceci

28.05.2017, 18:30 часа
трябва да махнем кмета и то много скоро

cecko

28.05.2017, 18:30 часа
triabva da se vzemat merki za izpalnenieto na vodnia cikal ma mai na nikoi ne mu dreme
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha