Мъж запали жена си - издала пред хората изневерите му

Мъж запали жена си - издала пред хората изневерите му Жена оцеля на косъм от смъртта и в момента се лекува в интензивно отделение, след като беше запалена от мъжа си. Покъртителната история идва от Афганистан, а за нея разказва Дойче Веле.Рана е с изгаряния трета степен, след като мъжът й я подпалил. Причината - изневерявал й и когато тя заговорила за това пред други хора, последвало наказанието, съобщава "Пик".
Много жени в Афганистан са унижавани и малтретирани от мъжете си у дома. Но все повече от тях им се противопоставят. "Казано е от бога, закона и Корана, че човек трябва да е милостив към другите, но в случая искам справедливост", казва Рана.
Тя не е единствената. В отделението лежат още 14 жени с изгаряния. Почти всички са жертва на подобен род насилие.
"С помощта на медиите се опитваме да подобрим информираността на обществото. Призоваваме хората да не упражняват насилие срещу жените", казва доктор Шарифулак.
Мъжът на Рана е задържан от полицията и се намирав затвора. Семейството на жертвата се опасява, че той може да се откупи и да излезе на свобода, което е разпространена практика в страната. Рана обаче е твърдо решена да съди мъжа си, макар че малцина афганистанки се осмеляват да надигнат глас срещу домашното насилие.
25.10.2016, 09:36 часа
1221 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha