7 знака, че сте на път да се откажете от връзката си

7 знака, че сте на път да се откажете от връзката си Понякога човек прави няколко неуспешни опита връзката му да потръгне, но тя продължава да си буксува. От външната страна взаимоотношенията може да изглеждат добре, но в душата на единия (или и на двамата) партньор да се е загнездила идеята, че може би извън тази връзка ще е по-щастлив или че докато е в тази връзка, изпуска нещо по-хубаво и специално или пък че заслужава повече. Появи ли се подобна мисъл в главата на човек, едва ли връзката му ще оцелее още дълго време. Ето и 7 знака, че сте на път да се откажете от нея, с надеждата да откриете любовта, която заслужавате:

1. Постоянно се извинявате за поведението на партньора си
Ако се преструвате на щастливи с половинката си, вероятно се опитвате да убедите всички около себе си, че връзката ви е стабилна, а всъщност прикривате истинския проблем. Ако постоянно защитавате партньора си за поведението му като казвате, че той е „просто объркан“ или че „преминава през труден етап“, вие всъщност насърчавате тези негови действия. Постепенно нещата ще се влошат и вие няма да сте готови да простите всичко.

2. Вече не се чувствате вдъхновени от връзката
Ако усещате, че връзката ви е затънала в блатото, значи вие вече не виждате положително развитие за тези отношения. Възможно е да започнете да си фантазирате за всички неща, които бихте могли да постигнете, ако не бяхте обвързани в момента. Може би други хора биха могли да ви мотивират да достигнете целите си, но партньорът ви не го прави и знаете, че няма да го направи.

3. Мислите за изневяра
Някои хора не прибягват до тази крайна стъпка, докато все още са обвързани, но мечтаят за някаква вълнуваща изневяра, която да ги изтръгне от скучното ежедневие. Ако усещате, че сте склонни към флирт и че бихте могли да бъдете интимни с друг човек (освен с партньора си), вие вече сте се отказали от тази връзка, но може би още не го осъзнавате.

4. Чувствате, че нещо в живота ви трябва да се промени
Дали смятате, че трябва да промените нещо в себе си или в живота си? Щом мислите за това, значи не се чувствате щастливи. Същото важи и ако се опитвате да промените партньора си с надеждата да спасите връзката.

5. Страхувате се да не изгубите идентичността си в тази връзка
Ако започнете да мислите, че тази връзка ви обезличава, ако си представяте живота си без човека, с когото сте в момента, може би наистина няма шанс за оцеляването на тези отношения. Когато двама души се обичат силно и истински, подобни мисли не им минават през главата.

6. Чувствате, че връзката ви е хванала в капан
Може би искате да сложите край на тази връзка, но ви е страх че партньорът ви ще страда или пък се чудите дали няма да съжалявате после. Ако сте убедени, че нещата никога няма да се оправят, по-добре приключете взаимоотношенията по-бързо, защото иначе ще стане по-лошо. Не във всеки тъмен тунел има светлина в края. Понякога проблемите са неразрешими.

7. Смятате, че с тази връзка жертвате личното си щастие
Ако смятате, че половинката ви се възползва от вас, поставяйки собственото ви щастие в риск, то вие сте се отказали от тези отношения отдавна и е само въпрос на време да предприемете действия, за да ги прекратите.
Ако вашият партньор не споделя вашите идеали, убеждения, ценности, цели или мечти, то вие никога няма да бъдете истински удовлетворени. Не правете компромис със себе си, само и само за да не бъдете сами! Откажете се от тази връзка, която ви кара да бъдете най-лошата версия на самия себе си.
26.10.2016, 08:26 часа
462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha