Започна подаването на документи по програмата „Старт на кариерата“

Започна подаването на документи по програмата „Старт на кариерата“ Започна процедурата за набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата“, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Инициативата дава възможност на млади висшисти (до 29 години) да работят 9 месеца през 2017 г. в министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит в своята специалност.
По програмата са обявени 2208 работни места. 1494 са в министерства,   институции и техните агенции и териториални поделения, 55 са за областни управи и 659 за общински администрации. Диапазонът на търсените от работодателите специалисти е обширен. Търсят се младежи, завършили специалности от областта на социалните, стопански и правни науки, както и информатика, компютърни системи и технологии, комуникационна и компютърна техника, инженерни специалности. Работни места има и за специалисти в сферата на аграрните науки и ветеринарната медицина.
Желаещите могат да подават документите си в бюрата по труда от днес до 18 ноември. Условието за участие е тяхното образование и квалификация да съответстват на изискванията на заявените работни места по програмата.
Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване може да намерите на  интернет-страниците на Министерството на труда и социалната политика https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&lang=&I=250 и на Агенцията по заетостта (http://www.az.government.bg/).
26.10.2016, 09:14 часа
946 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha