Поничките погнаха брата на Тодор от Враца

Поничките погнаха брата на Тодор от Враца Братята Десислав и Иван Дамянови, известни с прякора Поничките, са завели серия дела срещу близки на 18-годишния Тодор Йорданов, който почина след жесток побой с тях в центъра на Враца, научи BulNews.bg.
"Иван ме съди за обида. Миналата седмица получих призовка. Десислав пък ме съди за друго изказване, но пак за обида, като делото ще започне на 3 ноември", обяви пред столичен вестник братът на Тодор - Ивайло.
Всеки от исковете, заведени в Районния съд във Враца, е за по 5 бона, или общо братята искат 10 000 лeвa от Ивайло. Той добави, че по негова информация има внесени искове и срещу бащата на приятелката на Тодор - Грета, а и срещу още един човек, който говорил по темата по телевизията
Ивайло Йорданов обясни, че единият брат се е обидил от негови думи, че не е ясно с какво се занимават и какъв е бизнесът им. Другият завел дело срещу изявление в живо включване в телевизионно предаване. В него Ивайло казал, че като слушал думите на очевидци, те са искали да се бият, а не да се защитават. От показанията на други свидетели станало ясно, че са се защитавали, а нападателят бил младежът. 
Според Ивайло Поничките са завели делата, защото във Враца тръгнали слухове, че след смъртта на Тодор почерненото семейство получило десетки хиляди левове.
"Става въпрос за даренията, които много хора направиха, за да можем да наемем добър адвокат. Това са 3000-4000 лева, които отидоха за погребение и за юридическа защита. Поничките обаче искат да изкарат парички и затова не ме съдят двамата, а всеки поотделно", коментира ответникът.
Подсъдимият изрази притеснения за обективността на магистратите, тъй като делата ще се водят във Враца. Добави, че е безумно срещу него вече да тръгват процеси за обида, а делото за смъртта на малкия му брат дори не е влязло в съда. Докато срещу него тръгват дела за клевета, процесът за смъртта на Тодор наистина е в изходна позиция. В края на август материалите бяха върнати от съда на прокуратурата. Това стана, след като бяха намерени нарушения на процесуалните правила и делото бе върнато за прецизиране на обвинението. След няколко обрата в крайна сметка то е за хулиганство, извършено с особен цинизъм.
Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца при сбиване с двамата братя. Веднага след трагедията Поничките бяха арестувани и обвинени в непредумишлено убийство. Обществото във Враца са разбунтува и излезе на няколкодневни протести срещу прокуратурата и обвинението беше променено в най-тежкото - предумишлено убийство по хулигански подбуди. Петорна съдебномедицинска експертиза установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той всъщност е имал сърдечно заболяване. След намеса от Главна прокуратура бяха направени още няколко експертизи.
26.10.2016, 09:31 часа
14901 11
Коментари

Еди Койси

28.05.2017, 18:30 часа
Защо съдят САМО близките на Тодор ?! На тяхно място бих завел дело срещу ВСЯКА една медия , която безцеремонно ги нарече убийци , преди да е приключило разследването и съдът да се е произнесъл.

врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
така така и аз да съм ня мястото на поничките и аз ще го съдя този келеш.Само се изненадах от малките суми които искат

Бай Брадър

28.05.2017, 18:30 часа
Внимание, внимание, говори Бай Брадър! До администратора- имаме новина!!! И то каква! При 9 коментара: 4 ЗА поничките, 2 против тях и 2 неутрални, простата математика показва, че поничките вече пишат срещу себе си! Каква новина!

администратор

28.05.2017, 18:30 часа
говори биг брадър,5 от коментарите са написани от едно и също IP,моля господата понички и техните курви да спрат,има и други мнения

до читател

28.05.2017, 18:30 часа
В такъв случай и вас да ви сполети същото - нека ви нападнат с бокс и този, който ви напада да почине от страх, че майка му се кара за белята и полицията идва. После да се наговорят куп лъжи за вас и цяла България да скочи срещу вас. В случая имаше само един гъзар, но това не са братята. Истината за смъртта е една. И тя е в експертизата. Съжалявам, че не може да я приемете, но няма как да се изкриви нещо с такъв публичен интерес по темата. Който лъже - рано или късно го разкриват. Както стана с Грета, например. УСПЕХ НА БРАТЯТА И НЕКА ИСТИНАТА И ДОБРОТО Е С ТЯХ!

читател

28.05.2017, 18:30 часа
Нека всички които ги защитават да ги сполети същото , да видим как ще мислят тогава. Местните гъзари са засрамени и сега се опитват да се оневинят , но да знаете че това няма да стане в моите очи и в очите на много други като мен вие ще си останете основна причина за смъртта на едно момче !

Иво

28.05.2017, 18:30 часа
Ако са искали парички, да са звели дела за по 10 бона всяко, не 5 на дело. И няма как заедно да го съдят - братята са двама отделни хора, не едно цяло. Вместо да се извини за всички обиди, търси медийна известност и пак за пари говори. А журналистите не разбраха, че делото за смъртта на Тодор отдавна, отдавна приключи. Предстои за хулиганство. Но както винаги - истината не е важна. Никога не е била. Важно е сеир да има и да има кой да плюваш.

Баничка

28.05.2017, 18:30 часа
Подкрепям поничките!!! Никой не се застъпи за тях и не ги попита какво се е случило, дори и след клипчетата които бяха показани. Бяха публично линчувани като престъпници и убийци. Няколко пъти ставам неволен свидетел на случки от бита с участието на този Ивайло, както и с майка му и мога да кажа, че са супер нахални и невъзпитани хора. Да не говорим за тази Грета, че на бала рева и се прави на жертва, а след това цяла нощ в Буркана пиеше и въртеше кючеци..........

до кемерката

28.05.2017, 18:30 часа
Кемекра, и на поничките не им беше приятно да ги обвинят в убийство и шибаняците от нова тв да извъртат истината. дръж си езика зад зъбите, подлого.

кемерките

28.05.2017, 18:30 часа
абе,скапани понички мазни,заведохте тия дела за да избиете някой лев от хората,защото се върнаха материалите за преразглеждане и може да ви вземат парички.мама ви мръсна,мазна,грозна искате да откажете хората със заведени от вас дела и да ви върнат после парите които могат да ви вземат
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha