Корнелия Нинова: Делян Пеевски ме размаза

Корнелия Нинова: Делян Пеевски ме размаза „Твърдя, че съм единственият човек, който се опълчи срещу Делян Пеевски в политиката и той ме размаза. Размаза ме чрез уволнение, завеждане на дело, две години съд, морално омерзение в обществото, че съм корумпирана. Всичко това накуп. Мина време оправдана съм”, заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA лидерът на БСП Корнелия Нинова. „За сега не планираме такива разговори”.
„Тогава, като зам.-министър от мен се искаше да се съглася да се продаде „Булгартабак”. Казахме „Не” за 100 милиона, защото само в сметките му имаше 600 млн. лв. Уволниха ме. Дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора. Като зам.-министър от мен се искаше да се съглася с износ на жито от резерва на България и след това той да бъде попълнен чрез покупка на жито на цени, които ощетяват страната. Не се подписах. Искаше се да дадем лиценз за хазартни игри на офшорна компания, която не можеше да си докаже произхода на средствата. Казах не”, поясни Корнелия Нинова.
„Не сме водили разговори с ДПС  за подкрепа на г-н Радев”, посочи тя. „Какво си фантазира този човек си е негова работа”, коментира Нинова думите на премиера Бойко Борисов, че има договорка между ДПС и БСП и че ген. Радев е „новият Орешарски”.
Тя прогнозира победа на втори тур на президентските избори за БСП. Нинова изтъкна, че ген. Радев е срещу споразумението за свободна търговия с Канада и срещу санкциите спрямо Русия.
„Никога с господин Борисов не сме говорили за общо управление. Прави се това внушение, за да се отблъсне негативният вот, който идва при нас”, заяви Нинова. „Не водим разговори за обща коалиция с г-н Борисов”.
„Внасяме закон за храните, в който задължава големите вериги с над 2 млн. лв. оборот да предлагат определен процент българско производство, ако не го правят - глоба 10% от оборота на тази българска стока, която трябва да продават”, добави Нинова. Тя даде като пример, че Полша и Румъния вече са приели такива закони.
„Споразумението с Канада ще бъде убийствено за България”, прогнозира Нинова. „Безконтролен внос, огромен на земеделски продукти, някои от тях надхвърлят потреблението на цяла България. Т.е. българското приключва, защото онова е по-евтино”.
26.10.2016, 11:06 часа
1349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha