Пуснаха екс шефа на ИАРА срещу 20 000 лева

Пуснаха екс шефа на ИАРА срещу 20 000 лева Задържаният директор на ИАРА Янчо Янев вече е на свобода срещу 20 000 лева, информира прокуратурата.
Освен него още двама са с обвинения за злоупотреби с европейски средства. Златин Георгиев и Петър Генов също обаче са извън ареста срещу парична гаранция от по 20 000 лева.
Според прокуратурата Янев отпуснал 59 972,15 лв. като безвъзмездна финансова помощ, но е знаел, че представените пред Агенцията данни от едноличния собственик на капитала и представляващ фирмата "Капитан Зет", са с невярно съдържание.
От своя страна Георгиев, инспектор в ИАРА, представил пред Агенцията неверни сведения, свързани с фирмата и получил въпросната сума.
Генов е привлечен като обвиняем в съучастие като помагач, тъй като чрез действията си умишлено улеснил Георгиев да представи пред Агенцията неверни сведения и така да получи парите.
И тримата имат забрана да пътуват в чужбина.
Припомняме ви, че от днес със заповед на земеделският министър Десислава Танева изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Янчо Янев е освободен от длъжност във връзка с разследване на следствените органи за злоупотреби с евросредства.
26.10.2016, 14:26 часа
438 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha