Автобус потегли без шофьора си, пенсионерка пищи и вика за помощ

Автобус потегли без шофьора си, пенсионерка пищи и вика за помощ 68-годишна пловдивчанка преживя истински шок, след като автобус по линия № 1, в който седяла, потеглил, но без шофьор. Това разказа препатилата пенсионерка пред ”Марица”. Случката се е разиграла в 10.20 часа в понеделник предобед.„Пътувах за Коматево, ама на последната спирка не слязох, защото бях за следващата. Шофьорът и кондукторът слязоха да си почиват, а рейсът изведнъж тръгна сам,” разказа жената през сълзи. Тя започнала да пищи и да вика за помощ.  Кондукторът успял да догони автобуса, скочил вътре и по думите на баба Дина„натиснал нещо” и колата спряла. Той  обяснил, че рейсът има технически проблем. След случката с „автобуса беглец” коматевката вдигнала кръвно и получила тахикардия.
"От разказа на госпожата става ясно, че тя не е слязла на крайната спирка и е останала, за да продължи до втората по обратния маршрут, а това е често срещан подход за пестене на дребно. Един билет важи от начална до крайна спирка. Честа практика на недобросъвестни граждани е да остават в автобуса по време на почивката на екипа и да не плащат билет след това, защото на тях не им е удобен даден маршрут", коментираха от ръководството на „Хеброс бус”.
"По всяка вероятност служителите ни от добро сърце са оставили жената на топло в автобуса, докато са почивали. Правилникът гласи, че „никой пътник няма право да остава в автобус, паркиран за почивка на последна спирка”, допълниха от фирмата превозвач и обещаха да проверят случая.
26.10.2016, 14:35 часа
1119 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha