Турският склад във Видин става епиграфски център

Турският склад във Видин става епиграфски център Турският склад във Видин ще бъде превърнат в епиграфски център, научи BulNews.bg.
8 са епиграфските ценности, които ще бъдат поместени в центъра. Целта на проекта е възстановяване и запазване на недвижимото културно наследство на община Видин чрез осигуряване на достъп до него, както и популяризиране на движими епиграфски паметници в община Видин. 
„Чрез спасителна реставрация на обекта се осигурява достъп до сградата с културно-историческа ценност в най-посещавания от туристи район на Видин. За първи път сградата ще се отвори за обществеността като епиграфски център за представяне на произведения от движимото културно наследство на община Видин”, каза говорителят по проекта Николета Ботева.
Тя посочи, че друга специфична цел на проекта е представянето на нови дигитални съдържания в интернет пространството и осигуряване на свободен достъп до културните ценности на община Видин, както и допринасяне за социално-културната и общностна интеграция на представителите на ромската общност в общината.
„Преките бенефициенти по проекта са служителите на община Видин, представители на ромската общност, които ще участват в строително-монтажните дейности и служители на Регионален исторически музей-Видин”, уточни Ботева.
Проектът ще допринесе за разширяването и разнообразяването на туристическия потенциал на общината. 
27.10.2016, 13:41 часа
575 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha