Психиатър обясни как ни влияе смяната на часовото време

Психиатър обясни как ни влияе смяната на часовото време Смяната на часовото време е период, който трябва да се преболедува като пролетната умора. Това каза психиатърът д-р Веселин Герев.Състоянието не е страшно, и сме преминавали през това много пъти, коментира д-р Веселин Герев пред "Фокус".
Психиатърът добави, че смяната на часовото време влияе вредно на всички хора, независимо дали стрелките се местят с час напред или с час назад.
„Това е така, защото човек сменя за много кратко време целия си динамичен стереотип. Трябва да се буди, да се храни по-рано, да си приема лекарствата, да си пие кафето и да отива на работа по-рано или съответно по-късно. Всичко това му създава един абсолютен стрес и дискомфорт на фона на стреса, който имаме в натовареното ежедневие“, обясни специалистът.
По думите на д-р Веселин Герев смяната на часовото време влияе и върху животните.
„Това е наблюдавано в Русия и е много интересен феномен. Първата седмица след смяната на часовото време млеконадоя при кравите намалява с 40 %, а кокошките започват да носят два пъти по-малко яйца. И те си имат психика. Това е защото кравите ги доят или останалите животни ги хранят с час по-рано или по-късно. Това създава сериозен стрес на животните. Ветеринарите и фермерите го потвърждават“, обясни д-р Веселин Герев. 
27.10.2016, 14:50 часа
487 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha