Пуснаха от ареста председателя на Общинския съвет в Роман

Пуснаха от ареста председателя на Общинския съвет в Роман Председателят на Общинския съвет в Роман Тихомир Вълчев е освободен днес от следствения арест.
Както BulNews.bg писа, шефът на романския парламент бе задържан в края на март тази година при слецакция на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата във връзка с аферите в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и оттогава бе в следствения арест.
Първоначално при акцията бяха задържани 18 настоящи и бивши служители на ДАИ в различни градове на страната. Впоследствие половината от тях бяха пуснати, а срещу останалите 9 бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на длъжностни престъпления - искане и вземане на подкупи. Според прокуратурата групата е действала от февруари 2015 г. до март 2016 г. под ръководството на бившия шеф на автомобилната агенция Цветелин Цветанов.
В началото на април Специализираният апелативен съд остави в ареста само трима от първоначално арестуваните и обвинени за корупционни схеми в ДАИ. Зад решетките за постоянно останаха бившият шеф на агенцията Цветанов, бившият началник на ДАИ - Габрово Венцислав Генов и собственикът на автошкола Тихомир Вълчев.
През август Цветанов и Вълчев поискаха да им бъде променена мярката за неотклонение в по-лека, но апелативният спецсъд отново ги остави в ареста.
Припомняме, че откакто Вълчев бе задържан досега съветници от общинския съвет в Роман се опитаха да свалят Тихомир Вълчев от поста председател на местния парламетн три пъти, но всичките бяха неуспешни.
27.10.2016, 16:02 часа
1232 2
Коментари

Суека

28.05.2017, 18:30 часа
Е сега ще видите кон боб яде ли!!!!!

Романченин

28.05.2017, 18:30 часа
ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ! Затова не свалиха мошеника онзи ден...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha