Отварят отново закрития плувен басейн във Враца

Отварят отново закрития плувен басейн във Враца До 20 ноември се очаква отново да отвори врати закритият плувен басейн във Враца, съобщи за BulNews.bg директорът на общинското предприятие „Спорт и туризъм“ Кирил Кирков.
В последните месеци басейнът не е работил поради проблем с филтъра, който е на преклонната възраст от 40 г. Цената му обаче е доста солена и предприятието не е имало възможност да закупи нов. Кирков поискал от кмета на града Калин Каменов спешно да отпусне непредвидени в бюджета средства за подмяна на филтъра. Крайното решение за финансовата инжекция в предприятието от 28 000 лева бе на общинските съветници, които в понеделник приеха да прехвърлят парите от други разчети към капиталовите разходи. В момента от „Спорт и туризъм“ чакат решението да влезе в сила и да поръчат техниката.
С отпуснатите средства, освен филтър, ще бъдат закупени също помпен блок и тръби. На практика ще бъде подменено всичко в басейна, тъй като оборудването е монтирано през далечната 1968 г. За целия този период са били извършвани само належащи ремонти, но не са правени никакви подмени, затова техниката е напълно изгнила.
Сложното при изпълнението на ремонта е, че филтърът се намира на около 8 метра под самия басейн, огромен е и няма възможност да влезе през нито една врата. За да бъде вкаран в сградата трябва да се отреже част от цимента, да са изкопае с багер дупка, да се вкара през стената и след това да се иззида отново. Това е доста сложна процедура, която ще бъде извършена от служители на предприятието.
„Всичкото това стана възможно благодарение на кмета Калин Каменов, който ни повярва, че трябва да се дадат пари за закупуване на нов филтър. Очакваме басейнът да е отворен най-късно до 20 ноември. Пълненето на съоръжението с вода ще продължи 3 дни и струва 3 800 лева. След това още 3 дни ще се правят проби, за да сме сигурни, че филтърът работи добре. Извиняваме се на гражданите и на всички състезатели по плуване, но това нещо е аварийно и нямаше как да го избегнем“, допълни Кирил Кирков.   
28.10.2016, 08:35 часа
7373 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha