Ломчанка спечели конкурс със "Стриптийз"

Ломчанка спечели конкурс със "Стриптийз" Психоложка от Лом взе приза на националния конкурс за разказ „Яна Язова”. Конкурсът се организира за десети път в крайдунавския град, откъдето е родом талантливата и забравена в близкото минало писателка, авторка на романите „Левски”, „Бенковски” и „Шипка”.
За тазгодишното издание на литературния форум свои творби изпратиха 64 автори от цялата страна. Младата писателка Елеонора Бойчева впечатли журито с председател литературния критик и изследовател Петър Величков с разказа си „Стриптийз”.
Бойчева е завършила социална психология и от три години работи в училищата и социалните институции в Лом. Нейни разкази и есета са печелили награди в конкурси у нас и в чужбина. Творбите й са отпечатвани в сборници в България и Белгия.
”Пиша основно за човека и неговия свят – за ценностите, мечтите, успехите и провалите му, за градежитe и разрушенията. Интересувам ме антиподните състояния на хората, в които се проявява истинската им същност!”, сподели младата авторка.
Всички наградени творби в десетте издания на конкурса „Яна Язова” досега ще бъдат издадени в сборник, финансиран от Министерството на културата по програмата „Помощ за книгата”, съобщи критикът Петър Величков.
28.10.2016, 08:09 часа
1558 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha