Вижте кои са участъците на смъртта по българските пътища

Вижте кои са участъците на смъртта по българските пътища Поредните мерки за справяне с войната по пътищата ще станат факт от началото на следващата година. А те са наложителни, тъй като всяка десета катастрофа взема жертва.
Това показват данните на МВР от началото на настоящата година. До септември при пътни инциденти са загинали 525. А кои са участъците на смъртта, показва репортаж на NOVA.
Най-много катастрофи завършват фатално в областите Видин, Шумен и Ямбол.
А в областите Варна, Смолян и София повечето инциденти, за щастие, завършват без жертви. Във Видин например за 9 месеца – при 58 катастрофи загиват 12 души. В Шумен всеки четвърти инцидент взима жертва. А в Ямбол – 50 катастрофи – 11 загинали. В другата крайност е Смолян – където за 9 месеца има само една жертва на пътя – при 56 инцидента.
На пътя от Ботевград към Мездра например най-черният участък е т. нар. „турски завой“. Наречен е така заради десетките обърнати турски тирове, които пътуват към границата.
От Нова година солени глоби ще очакват всички нарушители на пътя.
А контролът по най-черните участъци се затяга.
Глобите за бясно шофиране стават двойни, а ако караме с над 100 км/ч в града – ще оставаме и без книжка. Санкции вече ще има и за участие в гонки – 3 хил. лв. глоба и без книжка – за година. Драстично скачат и наказанията за каране в насрещното.
За много от нарушенията катаджиите вече ще ни взимат и книжката на пътя. Ще спират от движение колите на пияните, дрогираните и неправоспособните водачи.
28.10.2016, 10:15 часа
2124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha