Хайтов към Бъчварова: Изпълнете обещанията си към Северозапада

Хайтов към Бъчварова: Изпълнете обещанията си към Северозапада Врачанският депутат Явор Хайтов поиска от правителствената програма 2017 - 2020 г финансиране за инфраструктурата в Северозападна България – това стана от трибуната на народното събрание днес /28 октомври/ по време парламентарния контрол. Поводът за изявлението стана въпрос, зададен от Хайтов към вицепремиера Румяна Бъчварова, която е и министър на вътрешните работи.
Врачанският депутат от „Народен съюз“ припомни черната статистика от катастрофи и жертви по път Е-79. При последния трагичен инцидент край село Ребърково, станал на 17 октомври, загинаха възрастен мъж и невръстно дете, а още две деца са в „Пирогов“.
„За съжаление това не е еднократен инцидент и не е плод на човешка грешка или невнимание, такива катастрофи стават ежеседмично“, коментира с огорчение Хайтов. Той поиска да разбере от вътрешния министър какви мерки предвижда МВР.
Бъчварова отговори със статистика на тежките пътни инциденти в района. Тя посочи, че  участъкът е сигнализиран като потенциално опасен, а освен месечните анализи на ситуацията обеща да бъдат поставени нови знаци и табели, които ще бъдат преведени на български и английски език. От министерството предвиждат да бъде направена кампания за адекватно поведение но водачите на транспортни средства и ще има по-голям контрол от страна на пътните полицаи към водачите.
 
28.10.2016, 12:53 часа
822 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha