Обвиниха шефа на антимафиотите в Стара Загора в престъпление по служба

Обвиниха шефа на антимафиотите в Стара Загора в престъпление по служба Прокуратурата обвини началника на антимафиотите в Стара Загора Ивайло Димов в престъпление по служба.
Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор на брифинг по темата. Димов е искал да се прояви "специално отношение" към задържан за наркоразпространение.
В началото на месеца е проведена полицейска операция, при която било задържано лице от криминалния контингент, многократно осъждано за разпространение на наркотици. На 7 октомври са му повдигнати обвинения и е задържан за 72 часа.
Тогава Ивайло Димов е отишъл при окръжния ръководител и зам.-окръжния прокурор на Стара Загора и е поискал от тях „съдействие в две посоки“, подчерта Арнаудова. По думите й е искал е да има специално отношение към задържаното лице, изразяващо се или в забавяне на разследването или да бъде сключено споразумение за по-ниско наказание и смекчаващи обстоятелства, каквито в действителност не е имало. Окръжният прокурор и заместникът му са отклонили исканията му.
„Този отказ обаче не е спрял Ивайло Димов да търси варианти за смекчаване на наказателната репресия на задържаното лице”, обясни Арнаудова.
28.10.2016, 13:34 часа
686 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha