Президентът на Филипините: Бог ми каза да спра да псувам

Президентът на Филипините: Бог ми каза да спра да псувам Президентът на Филипините Родриго Дутерте, известен със своя особено вулгарен изказ, съобщи, че е обещал на Бог да спре да псува.
Пристигайки у дома в Давао след посещение в Япония, Дутерте каза, че Бог му дал ултиматум в самолета.
"Аз чух глас, който ми казва да спра да псувам, или самолетът ще катастрофира във въздуха и така обещах да спра", заяви той пред репортери на летището, цитиран от Би Би Си.
Неговите груби коментари, най-често по адрес на Запада, допринесоха за популярността му в собствената му страна. Той нарече президента Барак Обама "син на курва", обяви ЕС за "лицемерен", заплаши да напусне ООН и се сравни с Хитлер, казвайки, че с радост ще убие три милиона наркозависими.
Дутерте каза, че е обещал на Бог да спре да използва жаргон и псувни, а обещанието му към Бог било обещание към филипинския народ.
В същото време обаче допусна, че обещаното си има граници. Дали ще се въздържа от псувни, говорейки за САЩ, ЕС или за отдавнашния си политически противник сенатор Лейла де Лима, ще зависи от момента, каза той.
Както повечето филипинци, Родриго Дутерте е католик, което не му пречи да се хвали с това, че е женкар и да нарича папата "син на курва" заради задръстванията на трафика по време на визитата му.
Президентът твърди, че американски свещеник злоупотребил с него, когато бил дете, и това формирало политическите му възгледи. Наскоро той каза, че Филипините искат да се разделят с дългогодишния си съюзник САЩ и американските войски да напуснат страната.
28.10.2016, 14:28 часа
362 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha