Над 100 вторични труса бяха регистрирани в Италия само през изминалата нощ

Над 100 вторични труса бяха регистрирани в Италия само през изминалата нощ Над 100 вторични труса са били регистрирани тази нощ в Централна Италия, която беше разтърсена от две силни земетресения в сряда вечерта, предаде Франс прес. Единадесет от тези вторични трусове са били с магнитуд между 3 и 3,5. Според експерти те може да продължат седмици, дори и месеци.
За жителите на засегнатите райони, чийто къщи рухнаха при силните две земетресения или бяха частично повредени, властите предложиха няколко решения - финансова подкрепа, за да се настанят на друго място, подслоняване в хотели или в други пригодени за целта места, например къмпинги. Над 500 души предпочетоха да бъдат настанени в хотели по крайбрежието, на 80 километра от епицентъра на новите трусове и се придвижиха до там с колите си.
В град Усита, един от най-тежко засегнатите от труса, около 60 души намериха подслон в местен къмпинг с дървени бунгала. Вчера италианският премиер Матео Ренци посети засегнатите от новите трусове зони и увери пострадалите, че страната ще ги подкрепя. Италия не изоставя гражданите си. Трусът ни поставя пред тежко изпитание, но ние сме по-силни, каза той и обяви, че властите деблокират 40 милиона евро за пострадалите райони, пише БТА. Това не е достатъчно, но е първи сигнал за подкрепата на страната за тези хора, каза той.
28.10.2016, 16:09 часа
412 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha