Ердоган изнесе специална реч по случай националния празник на Турция

Ердоган изнесе специална реч по случай националния празник на Турция Турция чества днес националния си празник. На 29-и октомври, преди 93 години, Мустафа Кемал Ататюрк обявява в Анкара основаването на нова и обърната към ценностите на Запада светска република с основен принцип суверенитетът принадлежи безусловно на народа, пише БНР. Турция е източник на вдъхновение за света, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в посланието си по случай Националния празник, подчертавайки приемствеността на държавата Турция с хилядолетното наследство на Селджуките и Османската империя.
Тазгодишният празник на републиката се отбелязва под знака на консолидирането на обществото срещу опита за преврат на 15-и юли, който отне живота на над 240 души. За организатор на пуча е обвинявана фетулахистката терористична организация Фето.
Празничните прояви започнаха снощи с шествия и митинги в различни градове. В столицата Анкара днес ще се състои традиционното полагане на венци в мавзолея-гробница на Ататюрк с участието на политическите лидери.
По инициатива на редица общини главно от основната опозиционна Народнорепубликанска партия в Истанбул ще се състоят традиционни граждански шествия концерти на открито и други инициативи.
29.10.2016, 09:29 часа
521 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha