Близки на изпепелен в Горни Лом съдят държавата

Близки на изпепелен в Горни Лом съдят държавата Близките на един от загиналите при взрива в завод "Миджур" край видинското село Горни Лом съдят държавата за обезщетение в размер на 350 000 лева.
На 1 октомври 2014 г. 15 души - 13 мъже и 2 жени, бяха изпепелени при експлозията в завода за производство на взривни вещества. Трима работници пострадаха, а щетите са за близо 500 милиона лева.
Близките на един от загиналите - 57-годишният Петър Симеонов Попов са внесли искова молба в Административния съд във Видин, съобщиха от институцията.
Синът на загиналия - Георги Попов и близките му Петър Попов и Жанет Попова искат от МВР, Министерството на икономиката и администрацията на Министерския съвет обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 350 000 лв.
В мотивите се посочва, че в резултат на неправомерно бездействие и действие на държавните институции, в периода от 6 юли 2008 г. до 1 октомври 2015 г., е настъпила смъртта на бащата на ищеца Георги Попов и на същия са причинени неимуществени вреди.
Четирима души са обвиняеми по делото за експлозията в завода, което ще се гледа във Видинския окръжен съд. Това са собственикът на завода Валери Митков, Ивелина Бахчеванова, директор на дирекция „Международно контролирана търговия и сигурност” в Министерство на икономиката, Божидар Василев - началник на сектор „Контрол на общоопасните средства“ в МВР и инж. Палма Иванова, експерт по безопасност на труда в завода.
01.11.2016, 14:33 часа
821 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha