Пускат пощенска марка с „Баба Вида“

Пускат пощенска марка с „Баба Вида“ Пощенска марка с крепостта „Баба Вида“ ще бъде пусната през 2017 г. Едно от изображенията, което ще украсява български филателен проект, вероятно ще бъде на крепостта „Баба Вида“ във Видин, която е напълно запазена от Средновековието до днес.
 Два от най-големите български градове – Пловдив и Варна, които ще бъдат европейски столици съответно на културата и спорта, също ще бъдат отпечатани на лепящата се хартия. 
Те са сред акцентите в тематичния план за пощенско-филателни издания през следващата година. Документът бе подписан от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
Темите бяха предложени от Специализирания съвет по маркоиздаване, който от 1 август до средата на октомври разгледа стотици идеи за пощенско-филателни издания през следващата година.
Годината ще започне с пощенска марка по повод обявяването на Варна за Европейска младежка столица 2017. Изданието ще бъде валидирано през януари 2017 г.
Темата „Европа“, която присъства всяка година в тематичния план, догодина е под мотото „Замъци“. В рамките на този проект ще бъдат създадени 2 пощенски марки.
Очаква се колекционерите да бъдат привлечени от темата „Морски пейзажи и фарове“, издание с логото на организацията National Geographic и проектите „Пловдив – Европейска столица на културата 2019 – Антични мозайки“.
01.11.2016, 16:50 часа
904 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha