Съдът пак подхвана таксите за разкопаване на тротоари в Хайредин

Съдът пак подхвана таксите за разкопаване на тротоари в Хайредин В административния съд във Враца е постъпил частен касационен протест от Окръжна прокуратура-Враца против определение за прекратяване на съдебното производство по дело, според което магистратите оставили без разглеждане протест против текстове от наредба на община Хайредин за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, с които е въведена такса и депозит за разкопаване на улични и тротоарни настилки и вътрешноквартални пространства.
За да прекрати производството по делото съдът се мотивира, че общинският съвет в Хайредин е упражнил правото си на отзив, като е преразгледал въпроса и е отменил акта в оспорените му части, с което делото остава без предмет и разглеждането на спора е процесуално недопустимо.
В частния касационен протест са изложени доводи, че общинският съвет в Хайредин не е бил компетентен да отменя сам оспорените текстове, тъй като оспорването на нормативен акт се прави само пред съд. Иска се отмяна на определението за прекратяване на съдебното производство, тъй като с него е преградено по-нататъшното развитие на делото.
След изпращане на препис от протеста на ответника за становище, делото ще бъде изпратено във Върховен административен съд за произнасяне.
02.11.2016, 09:23 часа
937 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha