Жертва на групово изнасилване се преобрази в модел

Жертва на групово изнасилване се преобрази в модел Жертва на групово изнасилване в Пакистан се преобрази в топ модел за пакистанската седмица на модата.
Четиридесет и четири годишната Мухтар Маи дефилира с светлозелена булчинска рокля с бродерии - тоалет на пакистанската дизайнерка Розина Муниб - по време на модното ревю в пакистанския град Карачи, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Преди 14 години Маи стана жертва на групово изнасилване в родното си село. Местен съвет на племенни старейшини я осъди на това наказание заради обида, която брат й нанесъл на семейство, с което бил във вражда. Вместо да се самоубие подобно на много пакистанки в нейното положение, след насилието Маи разказа историята си и се бори по всички пакистански съдебни инстанции да осъди изнасилвачите си. 
Четиринадесет мъже бяха съдени и 6 от тях осъдени на смърт, но всички бяха в крайна сметка освободени на апелативна инстанция.
Въпреки това Маи отново не се обезкуражи и стана международен защитник на правата на жените. Тя основа и благотворителна организация, която финансира убежище за жени и училище за момичета в родното й село Мируала.
Участието си в ревюто Маи възприема като послание към нейните посестрими да не губят вяра пред несправедливостта, защото един ден справедливостта ще възтържествува и за тях.
02.11.2016, 09:44 часа
911 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha