Бивши работници на "Химко" оспорват сумите, които ще получат

Бивши работници на "Химко" оспорват сумите, които ще получат 84 бивши работници на "Химко" са оспорили средствата, които им е определил за изплащане синдикът Росица Томова, което ще забави получаването им. Това обяви говорителят на окръжния съд във Враца Снежана Наумова. В случаите при обявена несъстоятелност синдиците изготвят списъци, по които се удовлетворяват основателните претенции на работниците. Съдът е одобрил списък с 693 имена, които са работили в „Химко“ и очакват да си получат недадените заплати.
"В 26 от случаите има определения на съдия-докладчик, че претенциите са неоснователни, тъй като недоволните са пропуснали 14-дневния срок, в който е могло да поискат включване в списъка. 23 жалби са оставени без разглеждане, тъй като претенцията е била подадена след предвидения от Търговския закон срок. Останалите не са уважени частично – претенциите са за неначислени лихви", съобщи съдия Наумова.
Отказът на врачанския окръжен съд да уважи жалбите на 84-имата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд, но докато той не излезе, не може да започне изплащането на парите. 
"Хората, които имат да вземат пари, няма да си ги получат поради процедурата", допълни говорителят на окръжния съд.
Очаква се становището на софийските магистрати. Ако то е положително, може да се предположи, че в началото на годината може да започне изплащането на забавените с 14 години заплати. Ако бъде отхвърлено решението на врачанските магистрати обаче, процедурата ще бъде отложена напред във времето. 
09.11.2016, 14:17 часа
1864 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha