След парламентарен натиск от Хайтов МОН отпусна 5 автобуса на Врачанско

След парламентарен натиск от Хайтов МОН отпусна 5 автобуса на Врачанско Врачанският депутат и заместник-председател на 43-о Народно събрание Явор Хайтов за пореден път демонстрира силата на парламентаризма и съдейства за отпускането на 5 автобуса за училища в своя избирателен район. От справка, предоставена от Министерството на науката и образованието личи, че превозни средства отиват в общините Враца, Борован, Криводол, Оряхово и Роман. В документ, подписан от парламентарния секретар на МОН Десислава Кемалова, и изпратен до Хайтов, пише: "Благодаря Ви за проявения интерес към работата на Министерството и се надявам предоставената информация да Ви удовлетворява!".
Припомняме, че на 30 септември т.г. по време на традиционния парламентарен контрол врачанският депутат от "Народен съюз" Явор Хайтов поиска от министъра на образованието и науката и вицепремиер Меглена Кунева да осигуряването на нормални и безопасни превозни средства за учениците във Врачанска област. Конкретният повод за това беше сигнал от община Роман. "В моя избирателен район има една полупланинска община - Роман, която се гордее, че е сред  първите у нас,  осъществила оптимизация на училищната си мрежа. Освен защитеното училище в село Камено поле, учебни заведения има само в града. Ежедневно стотици деца от I до XII клас прекарват няколко часа от живота си по пътищата. И знаете ли по какви пътища?  Силно казано "пътища". По-скоро изровени от порои и отнесени от свлачища тесни и неподдържани междуселски шосета“, заяви от парламентарната трибуна Хайтов.
В отговора си министър Кунева обеща до средата на октомври да има решение по този въпрос. Макар и с малко закъснение, МОН отпусна 5 автобуса за училища от Врачанско. В община Борован трябва да дойде 10-местен рейс. По 32 места са автобусите, които се очакват в общините Роман и Враца, возилото, което отива в Криводол е с 35 места, а това в Оряхово - с 16.
14.11.2016, 19:14 часа
1525 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha