Хайтов: Ще подкрепим оставката на Борисов

Хайтов: Ще подкрепим оставката на Борисов Врачанският депутат и заместник-председател на 43-тото Народно събрание Явор Хайтов декларира готовността на народните представители от „Народен съюз“ да гласуват „за“ оставката на кабинета днес. „Ще подкрепим волята на премиера. Той желае да се освободи от бремето на управлението и не виждам причина ние да не уважим неговото желание“, заяви тази сутрин по бТВ Хайтов.
По повод очакваното връчване на проучвателни мандати за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент врачанският депутат обяви: „Редно е мандатът да дойде при обединентите патриоти, които по волята на около 700 000 гласоподователи са трета политическа сила“. Хайтов обаче предупреди, че към настоящия момент вероятността за съставяне на правителство с мандата на обединените патриоти – ВРМО, НФСБ, „Атака“ и „Народен съюз“ не е обсъждано и не подлежи на коментар.
Заместник-председателят на парламента защити тезата на патриотите за увеличаване на минималната пенсия на 300 лева и за намаляване на партийните субсидии от 11 на 5 лева, като припомни, че от „Народен съюз“ са внесли преди около година подобно предложение в деловодството на Народното събрание. Парите за по-високи пенсии щели да дойдат от намалените субсидии на партиите и повишената събираемост от приходните агенции, така както обяви премиера – над 3 млрд лева повече.
16.11.2016, 09:21 часа
324 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha