Проф. Дичев: Ще се появят нови и истински партии

Проф. Дичев: Ще се появят нови и истински партии Проф. Ивайло Дичев смята, че ни е рано за мажоритарна избирателна система и е на мнение, че нито БСП е истинска лява партия, нито ГЕРБ е дясно-консервативна алтернатива. Надявам се, че ще се появяват нови и по-истински партии, прогнозира професорът.
Трябва да се вгледаме какво точно искат хората. Те искат едно нещо - депутатите да могат да бъдат отзовавани. Вместо това им се сервира сложна проблематика,
обясни още проф. Дичев  пред Bulgaria ON AIR.
Бетина Жотевa подчерта, че това, което наистина липсва на страната, са реформите. Бяха правени малки крачки напред, но това не е завършено. Загубиха се много нерви и време в коалиционни разбирателства. В България нямаме коалиционна култура, отчете тя. Представителят на СЕМ посочи, че в здравеопазването се изливат огромни пари, а непрекъснато има проблеми.
Плоският данък беше въведен от тройната коалиция. Въвеждането на прогресивното доходно облагане няма да доведе до нищо добро, убедена е Жотева.
Мисля обратното - плоският данък е данък на развиващия се свят. Трябва да се правят компромиси, каза от своя страна Ивайло Дичев.
16.11.2016, 09:50 часа
921 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha