Борисов на среща с Плевнелиев на "Дондуков" 2

Борисов на среща с Плевнелиев на "Дондуков" 2 Представители на парламентарната група на ГЕРБ, водени от премиера в оставка Бойко Борисов, пристигнаха в президентството за консултациите с Росен Плевнелиев след оставката на правителството. На "Дондуков" 2 ще се проведат традиционните разговори с държавния глава преди връчването на проучвателни мандати за съставяне на нов кабинет.
Припомняме, че от пресслужбата на президента обявиха, че след гласуваната вчера оставка на правителството държавният глава започва консултациите с парламентарните групи в 9.30 часа днес с най-голямата от тях. Те се свикват съгласно конституционните правомощия на държавния глава по чл. 99, ал. 1.
След приключване на кръга от консултации с парламентарно представените партии в 43-то Народно събрание, президентът Росен Плевнелиев ще пристъпи към следващата конституционна процедура - връчване на проучвателни мандати.
Първият мандат се връчва на най-голямата по численост парламентарна група, вторият – на втората по численост, а третият по избор на държавния глава, припомнят от пресслужбата.
17.11.2016, 09:43 часа
587 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha