Община Борован е домакин на инициативата „Мениджър за един ден“ за пета поредна година

Община Борован е домакин на инициативата „Мениджър за един ден“ за пета поредна година За пета поредна година община Борован  е  домакин на инициативата „Мениджър за един ден“ на международната организация „Джуниър Ачийвмънт България“. На територията на общината тя се провежда за шести пореден път, съвместно с професионалната гимназия по транспорт „Коста Петров“ в село Борован. Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова посрещна учениците и подробно разказа за работата и отговорностите, които тя носи, като кмет на общината. Участниците бяха запознати и със служителите от общинската администрация, както и със задълженията и работата на всеки един по отделно в администрацията.
За участие в програмата „Джуниър Ачийвмънт България“ бяха  от одобрени  шест  ученика, обучаващи се в специалността „Малък и среден бизнес“ в професионална гимназия „Коста Петков“.
Длъжностите им бяха разпределени, както следва:
1.Йордан Кинов - ученик от ХІІ а клас - кмет на община Борован
2.Данчо Аспарухов - ученик от ХІІ а клас - главен специалист „ГРАО“
3.Мирела Христова - ученичка от ХІІ а клас - заместник-кмет
4.Мая Валериева - ученичка от ХІ а клас - гл. специалист „хуманитарни дейности“
5.Трифон Врачовски – ученик от ХІ а клас - гл.специалист „ТСУ“
6.Милен Драгомиров – ученик от ХІ а клас - счетоводител
„Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на „Джуниър Ачийвмънт България“, тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея се включват,  както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, които  в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици в края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета  на възраст между 16 и 23 години.Община Борован  приема инициативата с отговорност и подава ръка на младите хора решели в бъдеще да се занимават с подобни професии, за да усетят атмосферата на административната работа,  да придобият  допълнителна представа за  отговорността, работата и задълженията, които носят както кмета на общината, така и служителите работещи в общинска администрация.
17.11.2016, 14:51 часа
663 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha