БСП и Корнелия Нинова при Плевнелиев - ще състави ли правителство столетницата

БСП и Корнелия Нинова при Плевнелиев - ще състави ли правителство столетницата Лидерът на БСП Корнелия Нинова пристигна на консултация с президента Росен Плевнелиев. Тези срещи са иницирани от Плевнелиев с идеята някоя от големите партии да се съгласи да състави правителство, за да може да се излезе от политическата криза, която ни очаква до предсрочните парламентарни избори. 
Първи на консултации бяха поканени от ГЕРБ, като при Плевнелиев отиде министър-председателят в оставка Бойко Борисов и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. 
До тук се стигна след като Борисов подаде оставка на правителството и разпусна кабинета. Очаква се след провеждането на разговорите Плевнелиев да връчи мандатите първо на ГЕРБ, след това на БСП, а третите в списъка все още не са ясни. Борисов категорично заяви, че няма да приеме мандата. Корнелия Нинова също каза, че няма да съставя второ правителство в рамките на 43-то Народно събрание. За момента има предположения, че ако мандат бъде предложен на Обединени патриоти, те ще го приемат с довота, че страната не бива да бъде хвърляна в политически хаос и криза. 
18.11.2016, 16:10 часа
939 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha