Ангела Меркел се кандидатира за четвърти мандат

Ангела Меркел се кандидатира за четвърти мандат Канцлерът на Германия получи подкрепата на коалиционния си партньор Християнсоциалния съюз да се кандидатира за четвърти мандат. Снощи Ангела Меркел официално обяви, че иска да остане на поста и през следващите 4 години.
Меркел все още е фаворит за канцлер на Германия. Според предварителни проучвания за нея биха гласували над 55% от избирателите. 39% са против. Решението ѝ за повторна кандидатура дойде след месеци спекулации.
"Да съм подготвена да бъда лидер на Християн-демократическия съюз, това за мен винаги е означавало да съм подготвена да бъда канцлер. Кандидатирам се отново за поста на изборите догодина. Обмислях това решение изключително дълго време - след 11 години на власт, то е просто тривиално." - каза Меркел.
Баварският консервативен съюзник на ХДС, Християнсоциалния съюз, приветства решението на канцлера за кандидатурата. Лидерът на ХСС, Хорст Зеехофер обяви подкрепата си към Меркел, въпреки обтегнатите отношения на двете партии, поради политиката на отворените врати за имигранти.
Германците споделят, че не са изненадани от повторната кандидатура на канцлера, но не всички са на едно мнение, че тя е най-добрия човек за позицията.
Ако 62-годишната Меркел спечели четвърти мандат, ще стигне рекорда на своя някогашен покровител Хелмут Кол, който 16 години беше канцлер на Германия.
21.11.2016, 09:47 часа
460 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha