Явор Хайтов писа 3-ка на правителството за работата му в Северозапада

Явор Хайтов писа 3-ка на правителството за работата му в Северозапада Днес врачанският депутат от „Народен съюз“ и заместник-председател на 43-о Народно събрание Явор Хайтов се отчете пред врачани за свършената работа през последната година. Отчетът си Хайтов направи навръх рождения си ден в присъствието на лидера на „Народен съюз“ Румен Йончев, организационния секретар на партията Хранимир Генчев и народния представител Борислав Иглев.
Целта на отчета на депутата е хората да разберат какво може и какво прави един народен представител за региона, от който е избран.
През последната една година Хайтов е бил опозиция на управляващите и като такъв всячески се опитвал да накара правителството да работи в полза на Северозапада. Като народен представител по волята на около 10 000 души от област Враца през втората година на мандата си Хайтов се е постарал да оправдае доверието на хората с непрекъснати срещи с избирателите си и застъпничество при решаването на техните проблеми.
По време на срещата народният представител и колегите му коментираха оставката на правителството и кризата, в която се намира парламента в момента, както и последствията от политическата обстановка в страната. Засегнати бяха и темите с мажоритарния вот, контрабандата, реформата в съдебната система и недоволството на хората от сегашната политическа класа.
„Оценката, която аз давам за втората година от работата на настоящото българско правителство е добра, но за Северозапада аз поставям по шестобалната система среден 3. Това е така, защото след състава и конструирането на българското правителство абсолютно логично то прие решение 42 от 26.01.2015 г. – програма на правителството за стабилно развитие на България за периода 2014-2018 г. Това ме кара да мисля, че оставката на му беше изненада и за самия кабинет, защото е логично, ако той имаше намерение да управлява една или две години, самата програма да бъде за две години. За мен винаги е била важна глава 13-та от тази програма, която е за регионалната политика. В нея приоритетът е преодоляване на икономическата изостаналост на определени региони в страната и по-конкретно - подкрепата и развитието на Северозападна България. Тази програма обаче остана само на книга, защото в нея липсва ясно и конкретно финансиране, а в момента никой не отговаря за нея, въпреки изключителната й важност“, заяви Хайтов.
Целта на Хайтов е отново да се започне работа по тази програма, като доказателство за това са и непрестанните му срещи и разговори с управляващите. С огорчение Хайтов подчерта, че през последната една година основно е бил молител и просител, който чука по вратите на властимащите.  
В отчета си народният представител е отбелязал 10 основни точки за работата си през последната година, като тази в законотворчеството и по-конкретно промените в Конституцията, където е събрал най-голямо доверие и гласове от народните представители. Контролната дейност и по-специално работата на МВР също има специално отредено място в отчета на Хайтов, който не пропусна да благодари на служителите на МВР, успели да разкрият голяма фабрика за оръжия, което по думите му е предотвратило евентуален тероризъм в зародиш. Специални поздрави отправи и към униформените от областната дирекция на полицията във Враца, които въпреки хроничния недоимък показват добри резултати в работата си.
Хайтов обеща, че както и досега ще продължи да работи за жителите на Врачанска област и няма да спести нито усилия, нито знания, нито опит, за да накара държавната власт и администрацията да си свършат работата. 
22.11.2016, 13:29 часа
861 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha