Гласуват декларация против бежанските центрове във Враца

Гласуват декларация против бежанските центрове във Враца Врачанските общински съветници ще гласуват дали да приемат декларация за недопускане на бежански лагери, центрове за настаняване, общежития и други организационни форми за настаняване на бежанци на територията на общината, научи BulNews.bg. Докладната e внесена от общинския съветник от ВМРО Марин Цветков и ще бъде разгледана на заседанието другата седмица.
В докладната си Цветков изразява тревога от разселването в Европейски Съюз, в това число и на територията на България, на голям брой ислямистки мигранти, в мнозинството си радикализирани маси, в които се включват лица от арабски, африкански и средноазиатски произход. Според него европейското законодателство е създадено изцяло в полза на имигрантските вълни, без каквато и да било защита на българския или който и да е национален интерес.
„Европейското законодателство стоварва върху най-бедната нация задължението да осигури на бежанците: жилища, работа, социално и здравно осигуряване и дори детски надбавки. Лица с бежански и хуманитарен статут могат да купуват недвижими имоти в България. Лицата с най-голям статут – бежанския, могат да получат българско гражданство след три години. Тези с хуманитарен – след пет години. Веднъж получили бежански и хуманитарен статут тези лица получават и правото да доведат в България техните големи семейства – жени, сестри, братя, родители, чичовци, лели, деца и др.
Като общински съветник смятам, че местната власт е длъжна да има категорично становище относно евентуални опити за настаняване на бежанци и имигранти на територията на община Враца. По думите на министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, ще се разкрият още шест центъра за настаняване на имигранти. Къде ще са тези така наречени от нея ,,горещи точки”, ние не знаем“, казва Марин Цветков.
Целта на декларацията е да окаже превантивна роля пред държавните органи, както и да защити интересите и спокойствието на жителите на община Враца.
Вижте целия текст на декларацията на общинския съветник:
Д Е К Л А Р А Ц И Я
Ние, Общинските съветници в Общински съвет - Враца изразяваме загриженост, че община Враца може да се окаже потърпевша от последиците на бежанската и имигрантска криза.
Предвид собствените ни икономически, финансови и социални проблеми, категорично сме против въвличането на нашата oбщина в бежанския проблем. Ние не искаме да се превръщаме в поредните жертви на нарастващата международна и хуманитарна криза.
Декларираме, че НЕ желаем на територията на община Враца да се създават бежански лагери, центрове за настаняване, общежития и други организационни форми за настаняване на бежанци.
23.11.2016, 08:40 часа
3563 10
Коментари

pobeda

28.05.2017, 18:30 часа
Ti murshi nema kak prosto da doidat o vraca tuka bace sh ima boi s potfruganie i biene ot cimento zaa tiq putstinqci sha gi biem da go eba bez da revut sh gi eba o bejancite murshavi da hodat tom o avganistan tiq pumii..

Sony

28.05.2017, 18:30 часа
Да не си трол на ГЕРБ тия дни. Мъка...мъка...

Бако

28.05.2017, 18:30 часа
Абе,я не моа са сета-кой сакаше да дига джамия?Не беше ли Борко Сержанта?

Vnimanie

28.05.2017, 18:30 часа
I 4iq e ideqta da se napravi podelenieto na bejanski lager!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!???!1

Име

28.05.2017, 18:30 часа
И кмета, и министри, и депутати го отрекоха. На тях ли да вярвам, или на тия патерици на БСП, дето си правят популизъм заради предстоящите парламентарни избори?

Внимание!!!

28.05.2017, 18:30 часа
Това, че Вие не сте чували за докарването на бежанци тук не означава, че няма да има. Идеята е старото поделение да се превърне в лагер. Докато си пишете тук и плюете този и онзи, други работят и ще се превърнем в новото Харманли.

Анонимен

28.05.2017, 18:30 часа
А Борко Банчев и Айхан ага ще им направят джамия!

IME

28.05.2017, 18:30 часа
Klani 6te zalee geada s bezanci! Ostafka!

Име

28.05.2017, 18:30 часа
И сега на кой ще е заслуга като във Враца така или иначе не дойдат бежанци? На Маринчо! БРАВО!

Име

28.05.2017, 18:30 часа
Е то тия истории с бежанците ги размахваше техния духовен воевода по време на кметските избори миналата година. Не съм чувала и дума от разни ръководни фактори за настаняване на бежанци. Знам само, че ПЕС и АЛДЕ (европейските батковци на БПС и ДПС съответно) се бяха подписали за разширяване на квотата за бежанци, а барабар с тях Серьожката, Пирински, 15/15, Филиз Хюсменова, дето има офис на площада и другите от групата им.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha