Крадци на ток нападнаха служители на ЧЕЗ при проверка

Крадци на ток нападнаха служители на ЧЕЗ при проверка Крадци на ток нанесоха побой над екип на ЧЕЗ по време на проверка за незаконна консумация на електроенергия. По време на инцидента, който се разви вчера в Самоков, нарушители разкъсаха дрехите над служителите на компанията и им нанесоха телесни повреди. ЧЕЗ информира органите на МВР за произшествието и ще очаква, след провеждане на необходимите проверки, да се произнесат за случая.
„Агресията, проявена към наши служители, се случва все по-редовно. Колеги от ЧЕЗ, български граждани, които си вършат съвестно служебните задължения, ежедневно се превръщат в обект на нападки, обиди, а все по-често и на физическо насилие. Понасяме не само финансови загуби от кражбите на ток, но се страхуваме и за служителите си“, каза Филип Йорданов, ръководител „Нетехнически загуби“ в ЧЕЗ Разпределение България.
След установяване на кражбата, електромерът на незаконно консумиралите електроенергия в Самоков беше изнесен незабавно навън с цел прекратяване на манипулациите. Съгласно българското законодателство, от страна на ЧЕЗ, на нарушителите ще бъде дотаксувана електроенергия за 3 месеца назад, независимо, че кражбата може да е продължавала много по-дълго, при това по цена, много по-ниска от тази, по която заплащат консумацията си редовните клиенти.
ЧЕЗ Разпределение стартира масови проверки за незаконна консумация на електроенергия, като акции ще бъдат извършвани в почивни и празнични дни. Редовно в неработни дни ще бъдат проверявани битови и стопански клиенти. Само от началото на годината до края на октомври ЧЕЗ Разпределение е извършила 49 990 проверки, като е констатирала 5200 случая на незаконна консумация на електроенергия. За периода компанията е доткасувала 28 825 MWh.
23.11.2016, 13:45 часа
692 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha