Пътнически самолет "се разби" над Монтана

Пътнически самолет "се разби" над Монтана Жандармеристи, спасители и огнеборци разиграха действия по ликвидиране на последствиата от авиокатастрофа на полигона на Центъра за професионална квалификация на пожарната в Монтана. В мащабното учение се включиха 200 пожарникари и хората от БЧК и доброволните формирования от Монтана и Вълчедръм за предотвратяването на бедствия и аварии.
"Отренирахме различни сценарии, които са вероятни при самолетна катастрофа. При падането на този пътнически самфлет оцелели няма, но са създадени доста проблемни ситуации- запалена е административна сграда, жепе композиция и е нарушена дигата на водоема. Ние доказваме нашите способности с модерна техника и силите ни за бърза реакция в зоната на произшествието", каза старши комисар Красимир Шоторов. Той даде много добра оценка на учението. Според главния комисар Николай Николов това учение се е наложило защото е сред приоритетите на Пожарна безопасност и защита на населението. Служителите доказват, че са компетентни и могат да реагират, защитавайки собствения си живот. При такава тежка авиационна катастрофа се издирват и спасяват пострадалите, при потушаване пламъците в сградата се евакуират най-напред хората, подчерта Николов.
Учението "Търсене и спасяване при авиационни произшествия и ликвидиране на последиците от тах" се проведе заедно с Единната спасителна система. Спасителите рязаха бетонни блокове, за да извадят затрупани коли. С дрон организаторите заснеха и филм за учението и дадоха много добра оценка за оперативните действия.
24.11.2016, 16:32 часа
16879 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha