РИОСВ Враца потвърди информацията на BulNews.bg за отровената вода в Чирен

РИОСВ Враца потвърди информацията на BulNews.bg за отровената вода в Чирен От регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца потвърдиха информацията на BulNews.bg за изсипване на отровна течност между селата Чирен и Лиляче.
Припомняме, че вчера първо медията ни съобщи, че полицията е заловила виновниците за отровената вода, която тече от чешмите във врачанските села. Отговорните за екологичната катастрофа бяха задържани от полицията.
За случая от екоинпекцията излязоха с официално становище, че вчера е постъпил сигнал при тях от телефон 112 на „зеления“ телефон на инспекцията за изсипване на течност с неприятна миризма до пътя между селата Чирен и Лиляче. Експерти веднага извършили незабавна проверка на място.
По време на огледа е установено, че в резултат на ремонтни дейности на сондажите на ПГХ – Чирен се извършва пречистване на технологична вода, обработена с повърхностно активни вещества и пенообразуватели. Резервоарът, в който се съхранява технологичната вода, е бил запълнен. Водата е изсипана с цистерна в района на местността „Прежбата“ между селата Чирен и Лиляче. Фирмата нарушител е „ГЕОПС Балкан Дривинг Сервиз“ ЕООД - Пловдив, която по договор с „Булгартрансгаз“ ЕАД извършва ремонт на сондажите.
От регионалната лаборатория към изпълнителна агенция по околна среда във Враца са взети проби от течността в цистерната. За изследване на пробите обаче е необходимо технологично време, като резултатите ще бъдат оповестени допълнително.
От екоинспекцията са категорични, че ще предприемат административно наказателни действия спрямо нарушителя.
25.11.2016, 16:23 часа
2704 2
Коментари

до читател

28.05.2017, 18:30 часа
Браво я. Ти знаеш ли , че ако не са Трибали ние нищо няма да сме разбрали.

читател

28.05.2017, 18:30 часа
Браво. Това журналистическо разкритие трябва да се поощри!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha